Weer helemaal ondergedompeld..

20200708_120621

Ondanks de vreemde situatie (iets met mondkapjes enzo) vliegen de reserveringen ons om de oren. Michel, Stan en ik lopen de hele dag druk als kleine baasjes rond te rennen om iedereen een fijne vakantie te bezorgen. Verder hebben we ook nog een wijngaard en zijn we bezig een chai te bouwen. We dachten dat we een kabbelend gastenseizoen tegemoet gingen, maar niets is minder waar. Kennelijk hebben veel mensen behoefte aan een andere omgeving en tegelijkertijd krijgen we ook nog steeds annuleringen binnen. De vrijgekomen plekjes zijn soms amper een uurtje te boeken en ze worden alweer ingenomen. Ook zijn er gasten die tijdens hun verblijf spontaan besluiten er een paar nachtjes aan te plakken. En zo zijn de dagen vaak te kort om alle werkzaamheden gedaan te krijgen. En nou zijn ook nog m’n mirabellen rijp en wil ik eigenlijk jam maken. Geen tijd om te schrijven dus eigenlijk, maar ik wilde toch een kleine update geven omdat ik tijdens de lockdown zo trouw en regelmatig kon schrijven. Daar kreeg ik weer veel gezellige reacties op dus, voilá!

Chai

Over de chai kan ik jullie vertellen dat deze al behoorlijke vormen begint aan te nemen. Het dak zit erop en is zo goed als gesloten(ramen erin) en dan kunnen de pannen erop. Hier drink je dan geen pannenbier, maar trakteer je dus op een bbq met wijn erbij. (gaan we doen) Vrijdag komen ze de vloer storten en dan mag er drie weken niemand of niets op lopen/vallen. Komt precies goed uit met de vakantie van een deel van de mannen. Het is nog superspannend of er geoogst kan worden (in de nieuwe chai) maar iedereen doet z’n uiterste best om dat te halen. We hebben ook nog even geen idee hoe het anders zou moeten, maar we blijven hoop houden dat het uiteindelijk goed gaat komen.

We waren natuurlijk bang dat onze gasten de bouw als hinderlijk zouden ervaren, maar eigenlijk vinden ze het vooral een attractie en vermaak. Sommige gasten zitten in de ochtend al vroeg buiten om onder het genot van een kopje koffie de werkzaamheden nauwlettend te volgen.

Michel houdt tegenwoordig ook rondleidingen in de nieuwe chai om alvast uit te leggen waar in de nabije toekomst alles gaat plaatsvinden.

Wijngaard

In de wijngaard ziet het er voor de aankomende oogst niet zo super uit. We hadden al vorst en hagel gehad en met alle warme en vochtige periodes hebben de schimmelziektes behoorlijk huis gehouden. De hoeveelheid druiven is drastisch verminderd en we weten dus al dat we geen grote oogst gaan binnen halen. De kracht en kwaliteit van de aanwezige druiven zou daardoor heel erg goed kunnen zijn, meer concentratie, maar dat is toch een schrale troost. Afijn, we gaan nog niet teveel zeuren voordat het zover is.

Familie

We kijken nog altijd fijn terug op de lockdown(ook al was er voor de meeste mensen niks fijns aan), waarin we ons gezinnetje compleet hadden voor dik 9 weken ofzo. Nu iedereen weer zijn eigen plekje heeft ingenomen moeten we het vooral hebben van videobellen. Zo belt Toby ons regelmatig om ons te laten zien dat ie al kan staan, kruipen, tanden heeft gekregen of een hoofd vol spaghettiesaus heeft. En Claudia is gewoon onverstoorbaar doorgegaan met studeren en is zelfs afgestudeerd!!!(onze kanjer) Stan is natuurlijk dagelijks om ons heen, maar is ondanks corona toch maar mooi een vriendin rijker.  Een leuke jongedame die ons dus regelmatig bezoekt, haar gezellige vader meebrengt en zelfs haar verjaardag bij ons viert, superfijn en gezellig!!!

Mijn ouders en schoonvader maken het prima, ze hebben geen corona gedoe gehad en lopen braaf met mondkapjes op in de supermarkt.(zo min mogelijk)