Ik leef nog hoor

20190216_112239

Op onze najaarsproeverij waren er diverse mensen die me vroegen wanneer ze weer een blogje konden verwachten.  Ik beloofde toen de draad weer op te zullen pakken en de voor ons liggende winter weer zeer regelmatig van me te laten horen. Inmiddels is het eind februari en nou ja… Maar het is niet zo dat ik niet geschreven heb hoor. Ik ben juist afgelopen tijd superdruk geweest met schrijven over onze omgeving en de marktjes in onze buurt, leuke stadjes, feesten en ons bedrijf. Onze website was namelijk gecrasht, toen weer tijdelijk gerepareerd en nu echt uit de lucht gehaald. Een risico, want zo kon er de hele winter geen boeking voor onze kamers worden gedaan, alleen als mensen ons een email stuurde kon er geboekt worden. Maar nodig omdat we een nieuwe werkende website wilden bouwen. Stan verzorgde al het bouwwerk en de foto’s en ik het schrijfwerk en Claudia de vertaling van alles in Frans en Engels. Een echte familieproductie dus, en nu willen we Stephanie nog vragen alles door te lezen(er zullen vast nog wat foutjes in schuilen). De hele winter hebben we met onze neus bovenop foto’s, teksten, lay-outs,  betalingssystemen en boekingssystemen gezeten. En nu is het bijna zover dat we online gaan. Een spannend moment, we hopen dat jullie het mooi vinden. De ontspanning naast alle inspanning zat ‘m in het feit dat ik nu wel weer eens naar een aantal markten en leuke stadjes ben geweest in onze omgeving. Dat zijn toch de leuke kanten van het bouwen van zo’n site. Ik kom namelijk zelf nooit op al die leuke plekken waar ik onze gasten naartoe stuur. In het gastenseizoen is er geen tijd en in de winter regent het hier meestal pijpenstelen. Behalve deze winter, we hebben eigenlijk al sinds december voornamelijk zon met bijbehorende hoge temperaturen en ook hebben we een weekje of twee regen gehad. Dus op dit moment is de grond niet al te droog, hebben we een strakblauwe lucht en is het zo’n twintig graden. Tja en als een wijnboer ergens blij van wordt is het van goed weer.

Als kersje op de taart, gaan we over twee weken ook nog bottelen. Deze keer zal het extra speciaal zijn omdat we vorig jaar geen witte wijn en rosé konden bottelen(door de vorst, hadden we geen oogst). Om alvast in de stemming te komen had Michel afgelopen week twee flesjes ‘ruw materiaal’ uit de cuve geschept. Twee flesjes nog niet geklaarde witte wijn en rosé. Vol spanning walste ik de nieuwe wijnen in een glas rond, voorzichtig met m’n neus boven het glas, wauwww, superlatieven tekort voor de heerlijke geuren die het glas uit stoven. Ook hebben we afgelopen winter gewerkt aan nieuw karton. Al jaren is de verpakking van onze mooie flessen een doorn in ons oog. Dus jullie begrijpen wel, we kunnen niet wachten tot we al deze mooie nieuwe zaken aan jullie mogen presenteren. Nou eerst onze nieuwe site dan maar.

Advertenties