En dan is daar de zon…

20180613_133904

Boeren staan er natuurlijk om bekend dat ze altijd over het weer zeuren, maar afgelopen weken was er hier weinig fraais in de lucht te bespeuren. Het hemelwater kwam met bakken tegelijk naar beneden. Met de temperatuur was niks mis, gelukkig want anders was de bloesem in de wijngaard niet goed uitgekomen. En als er dan ook maar een klein zonnetje door de wolken piepte was het gelijk warm en benauwd. Het resultaat van al dat water is dat er met geen mogelijkheid met een tractor iets aan te vangen is in de wijngaard. De wijngaard is in korte tijd veranderd van mooi groen, gemaaid en bijgewerkt, tot een wilde, woeste groene jungle waar je zonder laarzen tot aan je oksels weinig kunt aanvangen. Maar sinds een dikke week is daar opeens de zon. Lang verwacht en eindelijk gekomen. Zelfs voor onze mooie gastenkamers was weinig animo, maar ja dat kon ik niemand kwalijk nemen. We kregen een annulering van iemand die ook naar het weerbericht had gekeken(doen we zelf dagelijks op drie verschillende sites). En nieuwe reserveringen bleven gewoon uit vanwege de weersvoorspellingen. Maar vanaf komend weekend is ook dat voorbij. De kamers komen weer vol en het weer is opeens verrukkelijk. Het zwembadwater heeft een heerlijke temperatuur en ik barst van de inspiratie om fijne maaltijden op tafel te zetten.

Toch was er geen sprake van dat er niks te beleven viel op La Rogère. We kregen wat vrienden te logeren die nu eens niet als gast maar als vrijwilligers klusjes in de wijngaard wilden verrichten. Ook was Mandy nog altijd van de partij en ook zij ging dagelijks gehuld in regenlaarzen het veld in om alle weelderige takken in de juiste richting te leiden. Maar het allerfijnste bezoek was natuurlijk van onze jongste telg, Claudia, samen(Michel, Stan en ikzelf) waren we de dagen al aan het aftellen totdat ze weer fijn bij ons aan tafel zou zitten ons trakterend op haar spitsvondige visie op alles wat er zoal voorbij komt. En natuurlijk moest er ook gelijk een moeder-dochter uitje gepland worden.

Het werd een dagje Perigueux, de hoofdstad van de Dordogne. Een middelgrote stad met leuke straatjes, een prachtige kathedraal die midden in de stad prijkt, andere oude bezienswaardigheden en natuurlijk ook fijne terrasjes en restaurantjes. De stad is makkelijk te bereiken en parkeren kan midden in de stad in een centraal gelegen parkeergarage. En zo hebben we weer een leuke aanrader voor onze gasten die het toch altijd fijn vinden om te horen wat er zoal te beleven valt in onze omgeving. Bordeaux en Saint Emilion zijn natuurlijk de highlights van onze regio, maar niet iedereen wil alleen maar de gebaande paden bezoeken. En Perigueux blijkt een prettig stadje met niet teveel drukte en toch een aangename bedrijvigheid.

Zin gekregen om deze zomer of nazomer een aantal dagen op ons domein te komen vertoeven? Er is nog beschikbaarheid, kijk ook even op http://www.vandenbeld.fr/kamers/.

A bientôt!

20180613_133445